Missing tag: meni_levi_scpet

Predstavitev STSŠ

Leto 2018 je tesno povezano z letom 1948, ko je bila ustanovljena industrijska šola elektrotehniške usmeritve. V 70 letih obstoja se je razvila v sodoben šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije, v katerem je moč čutiti odraz dela in pričakovanja ljudi, ki so ga ustvarjali. Še danes smo jim hvaležni. V teh letih se je marsikaj spremenilo, vse od imena do programov, ki jih izvajamo.

Že daljnega leta 1948 so imeli ustanovitelji vizijo postati in ostati najboljši. K temu stremimo tudi danes, ko se s ponosom obrnemo nazaj in si čestitamo, kaj vse smo dosegli. Zato je ključnega pomena, da se spomnimo prav vseh udeležencev, ki so pripomogli k takšnemu ugledu. Prepoznavnost je vedno bila, je in bo naša osnovna konkurenčna prednost. Dolga leta so nas povezovali s PTT podjetjem, ki ga že leta ni več. Ostajajo pa naše vezi z dejavnostjo teh podjetij, ki so vse bolj ekonomsko naravnane, in seveda s telekomunikacijami, ki so v novih programih elektronske komunikacije.

Prihodnost gradimo na preteklosti. Zreti v prihodnost pomeni biti boljši in biti čedalje bolj ustvarjalen pri ponujanju novih znanj, predvsem pa spodbujati vse življenjsko učenje. Novi pogledi na znanje, nova oblika družbe, nov način razmišljanja - vse to nas sili k izboljšanju programov, ter k kvalitetnemu in sodobnemu načinu izvajanja.