Missing tag: meni_levi_scpet

Novice in obvestila

PROJEKT INŽENERKE IN INŽENERJI BOMO (28.03.2018)

V torek, 27. marca 2018 se je na ŠC PET v okviru projekta Inženirke in inženirji bomo, odvijal dogodek z naslovom Ne teslo, Tesla bom! Dogodek organizira in izvaja družba Mediade.

Dogodka so se udeležili dijaki 4. letnika programa tehnik elektronskih komunikacij, v. d. direktorice ŠC PET dr. Tatjana Novak, v. d. ravnateljice STSŠ Helena Lazar, Andreja Glavič.

Namen projekta je promocija tehničnih in naravoslovnih poklicev in vzpodbujanje inovativnosti med dijaki.

Projekt združuje priznane strokovnjake, managerje, ambiciozne študente tehničnih in naravoslovnih fakultet, predstavnike strat-up podjetij in ustvarjalne posameznike. Z mladimi delijo svoje življenjske izkušnje, predstavijo karierne priložnosti na znanstvenem področju in v tehniških poklicih.

Dogodek je otvorila mag. Edita Krajnović, direktorica družbe Mediade, ki je poudarila, da smo Slovenci narod inženirjev: najstarejše kolo z ojnico na svetu, staro 5.000 let, je bilo najdeno prav v Sloveniji. Človeštvo je stopilo na Luno zaradi teorije, ki jo je napisal Slovenec, Herman Noordung Potočnik in takih primerov je še veliko. Izrazila je prepričanje, da bo nekdo izmed dijakov, ki jih srečuje na dogodkih, prepoznan po inovaciji, uspešnem podjetju ali nečem, kar bo za človeštvo čisto novo. Dijake je vzpodbudila, naj razmišljajo o tem kaj jih veseli, v čem so dobri in kaj okolje potrebuje.

V drugem delu dogodka je v obliki okrogle mize potekal pogovor o karieri. Sogovorniki okrogle mize so bili:

· Mitja Lotrič, direktor podjetja Lotrič Certificiranje,

· Iza Burnik, študentka Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani,

· Anton Anžič, področni vodja za razvoj in upravljanje, Dostopovna omrežja v Telekomu Slovenije,

· Miha Majetič, mentor v Zavodu 404,

· Tomaž Zorko, tehnični direktor v podjetju Mielektronika.

Pogovor je povezoval mag. Matjaž Kljajić, Mediade.

Pogovor je potekal o tem, katera znanja, poklici in vrline bodo v prihodnosti tisti, ki bodo uresničevali želje po rasti, razvoju in varnosti? Kaj v sodelavcih iščejo tisti, ki zaposlujejo? Sogovorniki so izpostavili, da je za uspeh v tehniških poklicih pomembna vztrajnost, samostojnost in kreativnost, inovativnost ter želja po nenehnem izobraževanju.

Fotogalerija - fotografije iz samega dogodka